De ce ai căuta o baltă de pescuit lângă Bucureşti ? Pentru că eşti sătul de agitaţia unui oraş capitală europeană, centru de afaceri, casă pentru multinaţionale, ritm de viaţă alert, un oraş care nu doarme şi nu te lasă să dormi. Este un loc pe care îl iubeşti şi îl urăşti în aceeaşi măsură, locul în care vrei să te afli în timpul săptămânii dar pe care abia aştepţi să îl părăseşti în prima zi de weekend.
Ieşi din casă pe o baltă de pescuit lângă Bucureşti
Plictisit şi sătul de agitaţia cotidiană, cauţi refugiu în liniştea naturii. Dacă eşti pescar, pentru tine natura va însemna peisaj şi apă ce se împletesc perfect, armonios. Natură, pescuit şi relaxare într-o zi superbă de primăvară este şi va fi cel mai bun remediu pentru stress–ul pe care cu toţii îl resimţim. Iazul Bila 2 este balta amenajată special pentru ca noi pescarii să profităm din plin de zilele libere ale sfârşitului de săptămână.
Grătar şi pescuit în acelaşi timp?
Ei bine, la această întrebare, români fiind, vom fi tentaţi să răspundem în cor, Da! Avem totuşi un amendament de făcut, anume că, o baltă de pescuit lângă Bucureşti, bună, unde să te distrezi la crap sau caras într-un ritm alert şi în acelaş timp să profiţi de un moment de respiro pentru a servi masa, poate părea doar un vis.
Din fericire, la Iazul Bila 2 am avut grijă ca aceste două activităţi, grătar şi pescuit, să se poată desfăşura în paralel. Recomandarea noastră este să aveţi un prieten de nădejde care să nu uite să întoarcă friptura. Peştele trage bine mai ales atunci când ai ceva de făcut la malul apei, un adevăr ce poate fi confirmat de mulţi pescari.
Pescuit la crap sau pescuit la feeder ?
Aceste două stiluri de pescuit au prins cel mai bine la noi în ţară şi în prezent, sunt două dintre stilurile de pescuit cu cei mai mulţi adepţi. Este adevărat că abordarile sunt diferite, este nevoie de un echipament de pescuit diferit, strategie de pescuit diferită, dar în final, ambele sunt două stiluri de pescuit eficiente.
Pentru pescuit la crap este indicat să ai spaţiu unde să te poţi desfăşura întrucât pescuitul la crap presupune folosirea unei baterii de lansete care poate număra până la 4 bucăti. O saltea de primire pentru crap, un minciog cu deschidere mare, o măsuţă pe care să poţi lucra la monturi de pescuit sau să pui momeala în cârlig, toate acestea necesită spaţiu.
Cel mai util spaţiu amenajat pentru pescuit este şi va rămîne un ponton generos care nu doar îţi permite o aşezare corectă a echipamentului, dar îţi oferă şi un adevărat avantaj în lupta cu peştele, acesta poate fi mai uşor de controlat.
Pe Iazul Bila 2 am avut grijă să construim pontoane de pescuit mari, stabile şi uşor accesibile de către orice pescar. La momentul actual, pe Iazul Bila 2 poţi face un pescuit la crap de pe ponton în cele mai bune condiţii.
Partidele de pescuit la feeder presupun un echipament mai compact, în general adepţii acestui stil sunt dotaţi cu scaune accesorizabile, având la îndemăna tot ce le este necesar pentru a face o partida de pescuit la crap sau caras în deplin confort.
De asemenea, pescuitul la feeder presupune o aşezare foarte apropiată de malul apei, lucru perfect realizabil pe o baltă amenajată precum Iazul Bila 2. În ceea ce priveşte pescuitul, dacă pescarul are peştele în braţe şi zâmbeşte, este clar că a fost o zi reuşită.
Trebuie să recunoaştem că o baltă de pescuit lângă Bucureşti, un loc în care deopotrivă pescari de crap şi pescari cu lansete feeder să poată pescui în condiţii optime nu este uşor de găsit. Iazul Bila 2 este lacul unde acest lucru este posibil.
Vrei să ai o zi plină de activitate pe o baltă de pescuit lângă Bucureşti ?
Felicitări organizatorilor pentru conditiile create! Personal, nu am găsit o balta cu o asemenea densitate de peste și la un asemenea preț decent. Am fost in noiembrie 2016 după babușcă și m-am ales cu o grămadă de ciortani frumosi.
in ce localiatate se afla aceasta balta?
ce regim aveti si ce taxe vara, iarna in caz de ploaie se poate iesi? cu masina
Buna ziua, conditiile si taxa pentru pescuit sunt disponibile in sectiunea ” Pescuit ” respectiv ” Tarife ” .
Accesul este foarte bun , drum pietruit pana la incita si pe marginea acesteia. Nu sunt probleme de intrat / iesit cu masina indiferent de vreme.
Nu ati raspuns la intrebarea dintr-un comentariu anterior si l-ati si sters: „- De ce nu dati bon pentru inchriere saltea de primire?”
Doresc sa merg maine (31 07 2019) sa prețuiesc la undiță ce recomandări am
Totuşi, de ce nu dati bon fiscal la închirierea unei saltele pe iazul Bila 2?