Pozele multiple regăsite la secţiunea de Checkin a paginii de Facebook, poze ce surprind momente excepţionale, în familie, împreună cu copii ce se bucură de o zi în natură, fie că pescuiesc sau nu, ne-au convins să mergem înainte cu rezervările deoarece înţelegem că atunci când este implicată familia, programul de ajuns la baltă „suferă modificări” .
Odată cu schimbările efectuate în sistemul de Rezervări Balta Cămineasca, am încercat să facem şi un mic ghid privind modalitatea cea mai bună şi facilă pentru ambele părţi implicate, clienţi şi administraţie deopotrivă, ghid pe care vă rugăm să îl parcurgeţi cu atenţie şi pe care îl veţi regăsi în rândurile de mai jos.
Identificarea sectoarelor de pescuit si Rezervări Balta Cămineasca
Avem marcate pe hartă în coduri de culori toate zonele – sectoarele de pescuit accesibile pe Balta Cămineasca. Această hartă este disponibilă oricărei persoane care va deschide un Google Maps şi va căuta ” balta cămineasca „, folosind opţiunea de a vizualiza terenul, harta va apărea exact ca în poza de mai sus ( cu exceptia marcajelor făcute de noi ) . Încurajăm pe toţi cei care doresc să ne facă o vizită să consulte harta conform instrucţiunilor de mai sus pentru o mai bună orientare şi de ce nu, pentru identificarea traseului pe care doriţi să îl urmaţi pentru a ajunge la noi.
Pe partea dreaptă a fotografiei avem Legenda, fiecărei zone de pescuit i s-a atribuit o culoare şi aveţi câteva informaţii de caracter general, informativ, ce fac referire la numărul de locuri disponibile pe fiecare sector în parte, facilităţile oferite şi condiţiile de acces auto.
Zona de pescuit Sat Naipu
Zona de pescuit ce se află în satul Naipu, cunoscută pescarilor mai vechi şi ca ” Balta Naipu ” , este în fapt capătul din amonte al bălţii Cămineasca. Este o zonă pe care din păcate nu avem acces pentru a o amenaja la standardele pe care ni le dorim, fiind situată în sat.
Este o zonă de pescuit „sălbatică” , cu malurile marginite de stuf şi preponderent se prinde Caras şi Crap. De asemenea, este o zona de pescuit cu un regim mai special, mai permisiv şi tocmai de aceea beneficiază de un alt regim de taxare. Pentru informaţii complete, vă rugăm să consultaţi Regulamentul.
Pentru această zonă nu există locuri delimitate, marcate, nu se pot face rezervări ale locurilor de pescuit, regula ce guvernează această zonă este ” primul venit, primul servit ! ” .
Rezervări Balta Cămineasca Sector – A –
Chiar dacă nu beneficiază de un mal împadurit, implicit umbră, oferă o serie de avantaje faţă de celelalte sectoare. Lăţimea este una mică şi variază de la 62 la 48 m ( la colţul pădurii) , este un sector ce se poate pescui lejer lansat din mână până în malul opus, lipit de peretele de stuf sau copaci după caz, locuri ce sunt foarte productive pentru un pescuit dedicat la Crap.
Luând în considerare amenajarea standurilor, noi recomandă sectorul – A – părinţilor care doresc să îşi iniţieze copii la pescuit deoarece locurile în care pot agâţa undiţa sunt minime şi nu în ultimul rând, se prinde foarte bine caras la vargă, activitate va fi din plin.
Pentru o vizualizare în detaliu a locurilor de pescuit de pe sectorul – A – , faceţi click aici.
Rezervări Balta Cămineasca Sector – B –
Sectorul – B – al bălţii Cămineasca este situat în zona de pădure şi este locul ideal de a face partide de pescuit la umbră, chiar şi în miezul verii. Este şi o locaţie excelentă pentru un weekend împreună cu întreaga familie, o ieşire la grătar, pescuit şi aer curat.
Accesul către Sectorul – B – se face din DJ603 Schitu – Naipu , la jumătatea drumului judeţean se face dreapta pe primul drum pietruit unde aveţi şi un indicator pe care scrie ” Baraj Cămineasca ” . Se urmează drumul până la pădure, iar la bifurcaţie se face stânga, toata zona accesibil auto fiind Sectorul – B – .
Acesta totalizează un număr de 37 locuri de pescuit drumul de acces este excelent indiferent de condiţiile meteo, atât DJ603 cât şi tot drumul pe lângă pădure sunt pietruite. Pe Sectorul – B – sunt amplasate toalete şi coşuri de gunoi.
În ceea ce priveşte pescuitul, lacul are o lăţime de aproximativ 100m, sunt câteva locuri cu buturugi submerse în imediata vecinătate a malului de pe care se pescuieşte , dar nu există agăţătura spre largul lacului.
În weekend cele mai bune rezultate la Crap se obţin la plantat, lipit de malul opus, dar se pot face partide excelente şi lansat din mână, în special noaptea sau în cursul săptămânii când lacul nu mai este supus unei presiuni aşa mari, numărul pescarilor fiind mai mic.
Rezervări Balta Cămineasca Sector – C –
Sectorul – C – al Bălţii Cămineasca are 14 locuri de pescuit disponibile şi se aseamănă în foarte mare măsură cu sectorul – B – . Accesul este la fel de facil, practicabil pe orice tip de vreme, şingurul amendament este că pentru a ajunge la sectorul – C – se va face dreapta la bifurcaţia drumului ce vine din DJ603.
Se poate observa şi pe hartă o zona ca o ” peninsula ” aflată în marginea din dreapta a sectorului. Vă rugăm să ţineţi cont că în dreptul acestei peninsule sunt câteva rânduri de buturugi submerse ce pleacă din malul de pe care se pescuieşte, până după jumătatea lacului. Lăţimea acestei zone coincide în mare parte cu lăţimea acelei ” peninsule ” .
Chiar dacă este o mică zonă cu agătătură, o sondare atentă a substratului şi o abordare bună a partidei, va oferi pescarului rezultate excepţionale mai ales la peştii din specia Crap. Această zona de buturugi este ca un magnet pentru aceştia.
Rezervări Balta Cămineasca Sector – D –
Sectorul – D – este situat în capătul din aval al Bălţii Cămineasca, este cunoscut şi ca zona de pescuit ” La baraj Cămineasca ” . Totalizează un număr de 24 de locuri de pescuit, 4 dintre ele aflându-se în pădure, la umbră, restul de 20 de locuri de pescuit fiind situate pe malul opus.
Pescuitul pe sectorul – D – este prolific mai pe tot timpul anului, fiind zona cu cea mai mare adâncime a lacului. Este de asemenea şi zona de pescuit ce ţine exemplare mai mari de Caras ce poate fi pescuit cu maximă lejeritate la undiţă.
Accesul pentru sectorul – D – se face ocolind lacul pe sub pădure, trecând pe lângă sectorul – C – . Mai sunt şi alte căi de acces din Sat Cămineasca, dar indiferent ce traseu alegeţi vă rugăm să ţineţi cont că accesul auto nu este recomandat pe ploaie sau atunci când drumul este ud.
Rezervări Balta Cămineasca Sector – E –
Deşi este sectorul cu cele mai puţine locuri de pescuit, acesta oferă posibilitatea de a planta în zone cu stuf, porţiuni nisipoase şi substrat tare sau se poate opta pentru locuri de pescuit la plantat după crap în marginea pădurii, loc ce are şi structură submersă, buturugi.
Sectorul – E – este accesibil doar pe vreme bună, nu vă recomandă să încercaţi accesul auto pe această zonă dacă prognoza meteo anunţă ploaie sau a plouat abundent înainte să ajungeti la pescuit.
Rezervări Balta Cămineasca Sector – F –
Acest sector beneficiază de o porţiune mare de pădure în malul opus, este probabil cea mai liniştită zonă a lacului, malul opus fiind foarte abrut şi nu este accesibil. Se pot obţine rezultate foarte bune la pescuit plantat după Crap, în special noaptea atunci când temperaturile zilei sunt mari.
Primăvara este o zona prolifică pescuitului lansat din mână în lung de mal, lângă stuf. Este o zona de intersecţie a doi curenţi de apă, cel venit dinspre Naipu şi canalul de scurgere al Iazului Bila2. O zona destul de bine oxigenată chiar şi în miez de vară.
La fel ca sectoarele – D – si – E – , accesul auto pe sectorul – F – nu este recomandat pe ploaie sau dacă în prealabil a plouat abundent.
Recomandările noastre pentru o bună desfăşurare a şistemului Rezervări Balta Cămineasca
Înainte de decide să ne vizitaţi, vă rugăm să consultaţi atent regulamentul de pescuit.
Identificaţi atent sectorul pe care doriţi să faceţi rezervare şi dacă sunteţi informat, fie de la prieteni pescari sau din vizite anterioare, oferiţi la telefon standul sau standurile pe care doriţi să le rezervaţi.
Vă rugăm să apelaţi doar numărul de telefon pus la dispoziţie şi afişat pe site pentru Rezervări Balta Cămineasca, în intervalul orar şi zilele de funcţionare al acestui serviciu. Nu se pot face rezervări pe pagina de Facebook sau la numărul serviciului de Pază.
Vă încurajăm ca la prima vizită la noi, după ce încheiaţi partida sau oricând timpul vă permite, să faceţi un tur de „recunoaştere” al locurilor de pescuit disponibile. Acestea sunt foarte variate, de la locuri de pescuit pe care se poate parca si campa cu Rulotă, locuri de pescuit în pădure unde se poate monta un cort, locuri de pescuit alăturate ce sunt excelente pentru 2 sau 3 familii şi până la locuri de pescuit „izolate” , pentru un singur pescar, înconjurat de natură.
Odată identificate locurile ce vă sunt de interes, notaţi sectorul şi standul aferent. Aceste informaţii fac rezervările mult mai fluide, nu vor exista situaţii de confuzie şi veţi primi întotdeauna locul pe care îl doriţi.
Weekend-ul este cea mai aglomerată perioadă a săptămânii, gradul de ocupare fiind unul foarte mare. Vă sugerăm să vă planificaţi din timp ieşirea la pescuit şi să rezervaţi locurile ce vă interesează în zilele de Marţi – Miercuri – Joi .
Vă recomandăm şi chiar încurajăm să încercaţi câteva partide de pescuit în cursul săptămânii chiar dacă ştim că acest lucru este un „lux” pentru mulţi dintre noi. Veţi vedea o altă faţă a lacului, mai puţină presiune pe peşte, mai „multă natură” , rezultate excelente la pescuit.
Vă rugăm nu insistaţi să cereţi informaţii despre pescuit personalului care se ocupă de rezervări. Veţi ţine linia ocupată inutil şi nu veţi putea obţine informaţiile pe care le doriţi. Persoanele care se ocupă de rezervări nu sunt pescari şi nu urmăresc clienţii să vadă cine, unde şi la ce au prins.
Numărul de telefon pentru rezervări precum şi alte informaţii cu privire la localizare sau traseu puteţi găsi la rubrica ” Localizare” a paginii noastre sau puteti face click aici şi veţi fi redirecţionaţi către această pagină.
Vă mulţumim încă odată pentru mesajele transmise şi vă asigurăm că în permanenţă vom încerca să îmbunătăţim serviciile oferite, condiţiile de pescuit şi vom face totul ca vizita dumneavoastra la noi să fie una cu adevărat specială.